Ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik veel langer op mijn smartphone zit dan ik wilde. Ik ga niet zonder telefoon de deur uit en ik check veel te vaak of er nog berichtjes zijn.

Dus tijd om mijn gebruik eens onder de loep te nemen. Want:

verandering begint bij bewustwording!

Gebruik op 31 augustus 2017

Gemiddelde van de afgelopen 30 dagen: 1.58 min gemiddeld per dag.

Whatsapp staat met stip op 1, maar liefst 15 uur, dit had ik ook wel verwacht. Google maps op nummer 2 met 8 uur, deze tijd mag ik er eigenlijk aftrekken, want ik gebruik mijn telefoon regelmatig als navigatie. Facebook heb ik 5 uur gebruikt, dat lijkt mee te vallen. Maar ik zit ook regelmatig op FB op mijn tablet of computer… Dus die 5 uur kan wel verdriedubbelt worden.

Gebruik op 16 oktober 2017

Gemiddelde van de afgelopen 30 dagen: 1.51 min gemiddeld per dag.

Whatsapp staat nog steeds op 1, maar nu 3u en 33 minuten. Maar ik gebruik Whatsapp tegenwoordig ook op mijn computer, dus dit gebruik zal niet echt afgenomen zijn.

Facebook is met 3u en 7 minuten minder geworden. Ik gebruik FB nog steeds ook op mijn computer en tablet, maar dat was in augustus ook al het geval, dus dit gaat de goede kant op.

App usage trackers

Quality time

QualityTime houdt de hele dag bij hoe vaak je je smartphone ontgrendeld en welke apps je het meest gebruikt.  Je ziet hoeveel minuten/uren je jouw smartphone dagelijks gebruikt en welke apps je het meeste gebruikt.

Je kunt een melding inschakelen als je meer dan een aantal uur je smartphone gebruikt. En een melding als je een bepaalde hoeveelheid keren je scherm ontgrendeld hebt. Deze laatste melding, als ik meer dan 50x mijn smartphone ontgrendel, krijg ik best vaak…

 

 

Focustrack.in

Focustrack.in is een simpele app die doet wat ie moet doen. Je ziet je verbruik per dag, week of maand. Lukt me niet om bepaalde apps uit te schakelen.

Overige App trackers

App Usage Tracker houdt bij hoeveel minuten je besteed op je smartphone. Ik vind deze app niet accuraat, mijn verbruik is veel minder dan in de realiteit. Ik ga deze app verwijderen van mijn telefoon.

Rescue Time ook deze app lijkt niet de goede informatie te verstrekken. Dus ook verwijderd van mijn telefoon.

Break Free heb ik een tijdje gebruikt en werkte fijn. Mooi overzicht, als je je smartphone weinig gebruikt zit je in de groene zone, bij veel gebruik wordt het rood. Maar de laatste tijd houdt Break Free mijn gebruik niet meer bij. Dus ook verwijderd.

Moment is een IOS app, dus gebruik ik niet, maar lees ik goede ervaingen over.

Deze app tracker ga ik de komende tijd uitproberen

Offtime

Deze app houdt je gebruik bij, maar je kunt ook een modus kiezen en bepalen of je gestoord mag worden of niet. Je kunt b.v. bepalen dat in een bepaalde modus sommige mensen je wel mogen storen. Ziet er goed uit, ben benieuwd.

Welke app gebruik jij? Hoe zorg jij dat je jouw smartphone minder gebruikt?

Leuk als je reageert!

Reageer via Facebook

comments